Behandlingar mot bristningar

Bristningar uppstår när kroppen växer så snabbt att huden inte hinner med att anpassa sig. Därför brukar gravida kvinnor, överviktiga personer och bodybuilders ofta drabbas av bristningar. Bristningarna kan variera lite i storlek och utseende men oftast handlar det om ett antal millimeterbreda bristningar som i början är röda eller rödrosa i färgen men som sakta bleknar och blir vita eller ljusgrå.

Bristningar brukar ofta uppstå på insidan av låren, på höfterna och på stussen. På bodybuilders är bristningar vanliga både på överkroppen (till exempel på armarna och på brötskorgen) och på underkroppen (ofta på låren). Gravida kvinnor får oftast bristningar på magen och på brösten men även på ryggen eftersom den gravida magen gör att även huden på ryggen stramas åt.

Om du har fått bristningar som du vill bli av med (eller åtminstone göra dem mindre synliga) så finns det hjälp att få. Det finns ett antal olika salvor och krämer på marknaden som du kan behandla dina bristningar med. Det finns även salvor och krämer som förebygger bristningar då krämerna gör huden mjukare och mer elastisk. Annars kan du alltid använda en roller som består av hundratals mikronålar som du rullar på din hud där dina bristningar finns. Rollern stimmulerar huden så att den kan skapa nya hudceller vid bristningarna. Du måste emellertid använda rollern under en relativt lång tid innan den ger en synbar effekt, men det är det värt. Det går även att behandla bristningar med laserteknik. Laserljuset reducerar dina bristningar och gör dem mindre synliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>