Bostadslån

Många par drömmer om att flytta ihop och formge ett boende tillsammans. Det är en händelse i livet som kan styrka en relation eller tära på den om det visar sig att det inte är alldeles lätt att komma överens. Förhoppningsvis så skonas paret från det sistnämnda till den grad att relationen inte upphör.

Somliga par nöjer sig med en hyresrätt medan andra har en vilja att investera i sitt boende. Är man två om att vilja köpa en bostadsrätt till exempel- så är det en klar fördel för en låneansökan hos vilket låneinstitut som helst. Att två låntagare står på ett lån innebär att låneinstitutet lättare beviljar lånet. Det förutsätter att båda har en stabil inkomst – eller åtminstone att en av låntagarna har det – beroende på lånesummans storlek. Dessutom kräver boendelån i de allra flesta fall en kontantinsats. För att kunna låna ett visst belopp krävs nämligen en procentuell del av det totala lånebeloppet i kontantinsats.

Det är förvisso lättare att beviljas lån om man är flera personer som ansöker, men bara för att det kan vara lätt att beviljas så är därmed inte sagt att man alltid bör låna pengar. Det finns givetvis en rad olika faktorer som spelar in och det är viktigt att kalkylera noggrant för framtiden. Det är nämligen allt för många som har dålig koll på sin ekonomi och hamnar i skuldfällor. Och har man väl hamnat där en gång så kan det vara svårt att återhämta en stabil ekonomi. Så tipset är att tänka efter både en och två gånger innan man lånar pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>