Varför ha en bilförsäkring?

Att ha en bilförsäkring är extra viktigt om din bil är ny. Eftersom värdet fortfarande är högt så kan du förlora mycket pengar om något skulle hända med bilen. Genom att teckna en bra bilförsäkring kan du minimera risken att drabbas av en stor ekonomisk börda. Bilförsäkringen skyddar dig mot bl.a. inbrott och skadegörelse på din bil. Beroende på hur omfattande försäkringsskydd du väljer att ha får du ersättning för olika typer av skador, samt till varierande belopp i självrisk. Vanligtvis är försäkringen uppdelad i hel- och halvförsäkring. Helförsäkringen täcker i stort sett alla skador som kan uppkomma, medan halvförsäkringen är mer begränsad.

Trafikförsäkrignen är den mest grundläggande försäkringen och täcker bara skada på annans bil eller personskada då du varit vållande till en olycka. Trafikförsäkrignen är obligatorisk för att få framföra fordonet. Den obligatoriska trafikförsäkringen täcker alltså inte skador på din bil, vilket gör att det kan vara bra att komplettera den med ytterligare försäkringsskydd.

Det finns dock lägen då en bilförsäkring inte är nödvändig. Om din bil är gammal, obelånad och värd lite pengar kan det vara onödigt att betala för en hel- eller halvförsäkring. Om den inte är värd mer än 5-10000 kr kanske det är lika bra att köra bilen till skroten om den skadas så att den inte kan köras längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>